Vermogensbeheer

Soms heeft u een doel in uw leven. Dit kan een mooi huis, een boot, de studie voor de kinderen of een onbezorgde oude dag zijn. Voor deze doelen heeft u meestal geld nodig. Om dit vermogen bij elkaar te krijgen op het juiste moment heeft u hier dan een plan voor nodig. Dit noemen we vermogensbeheer. U kunt kiezen voor sparen maar u heeft daarnaast ook de mogelijkheden om uw vermogen te (laten) beleggen. Met uw geld wordt belegd in o.a. aandelen- en obligatiefondsen om zo een mogelijk rendement te ontvangen. Een risico hierbij is dat uw rendement mogelijk lager uitvalt dan u vooraf verwacht. Er kan zelfs sprake zijn van een negatief rendement. Op dat moment is uw opbrengst dus lager dan de initiële inzet. Hoewel dit uiteraard niet het streven is van vermogensbeheer, is deze kans aanwezig. Beleggen is van nature risico nemen. Wilt u een gegarandeerde opbrengst dan zijn de andere vormen van vermogensopbouw beter geschikt. Een financieel adviseur van Frisia Verzekeringen helpt u graag met de mogelijkheden.

Beleggen jullie zelf?

Nee, wij beleggen niet zelf. De financieel adviseurs van Frisia Verzekeringen kunnen u adviseren in de keuze van beleggingsfonds(en). Een beleggingsfonds belegt het geld van verschillende beleggers waarin zij het ingelegde geld verdelen over allerlei soorten beleggingen. Deze aanpak zorgt ervoor dat de risico’s van de inleg beter gespreid worden. De adviseur van Frisia Verzekeringen zal u dus niet adviseren “koop aandelen van bedrijf x of verkoop nu aandelen van bedrijf y”. Maar de adviseur bekijkt wel samen met u welk beleggingsfonds voor u een interessante optie kan zijn.

Hoe doen jullie dat dan?

Allereerst gaat u het gesprek aan met de financieel adviseur. Hierin worden uw wensen en mogelijkheden in kaart gebracht. Ook achterhaalt de adviseur hoe u staat tegenover risico op uw belegging. Ieder beleggingsfonds heeft een bepaald risicoprofiel. Sommige zijn risicovoller dan andere. Daarentegen gaat de potentie van hoger rendement vaak gepaard met meer risico. Hoe u tegen risico aankijkt helpt daarom bepalen welk(e) beleggingsfonds(en) voor uw wensen geschikt zijn. Let op: beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Rendement is nooit ‘gegarandeerd’.

Wat is het verschil tussen beleggen in aandelen en beleggen in een beleggingsfonds?

Meer weten over: Vermogensbeheer?

Download de informatiesheets

Een beleggingsfonds bestaat uit aandelen van soms wel tientallen verschillende bedrijven. In plaats van aandelen in één bedrijf, investeert u hiermee in een hoop bedrijven tegelijk. Wanneer er in een speciale sector verlies geleden wordt, kan een andere sector dit verlies mogelijk compenseren en zo uw “portefeuille” risico besparen. Het risico wordt als het ware gespreid. Bij aandelen belegt u direct in één of meerdere bedrijven, bij een beleggingsfonds wordt de portefeuille voor u samengesteld door de beheerders van het fonds. De verkoop bij aandelen is vaak direct op elk moment mogelijk terwijl bij beleggingsfondsen hier wat langere tijd overheen gaat omdat deze bijvoorbeeld 1x per dag verhandeld worden.

Wilt u een start maken met beleggen voor uw vermogensdoelen?

Beleggen is best complex en wij kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft hoe het nu precies werkt met vermogensbeheer, beleggingsfondsen en de risico’s. Een van de financieel adviseurs van Frisia Verzekeringen neemt u graag mee in de wereld van vermogensbeheer en legt u in heldere taal uit wat de verschillende risico’s van beleggen inhouden. Zo maakt u een weloverwogen keuze voor de vorm van beleggen die bij uw wensen past. Interesse? Neem vandaag nog contact op.

De voordelen van vermogensbeheer