Op vakantie met een aanhanger

Ik ga op reis en ik neem mee. U kent de uitspraak vast wel. Toch is het bijzonder handig om op reis te gaan en spullen van thuis mee te nemen. En niet alles past in de kofferbak van uw auto. Wanneer u bijvoorbeeld de motor, fietsen of zelfs de boot wilt meenemen dan gebruikt u daarvoor een aanhanger of aanhangwagen. Tot zover geen probleem, zolang u dit maar verzekerd heeft. Maar welke verzekering heeft u nodig? Want de termen verschillen nogal. Frisia Verzekeringen helpt u graag de juiste verzekering vinden.

Aanhangerverzekering of caravanverzekering?

De ene verzekeraar gebruikt de term aanhangerverzekering voor privéaangelegenheden als het vervoeren van de boot op een oplegger voor op reis, terwijl de andere verzekeraar hier puur alleen zakelijk transport mee verzekert. Het is dus van groot belang dat u bij het afsluiten van een verzekering voor uw privévervoer goed onderzoekt of u wel de juiste verzekering heeft. Want bij sommige verzekeraars worden trailers of vouwwagens verzekerd onder de caravanverzekering.

Autoverzekering plus

Bij veel autoverzekeringen is optioneel mogelijk om aanhangers als combinatie mee te verzekeren.  Dit levert u mogelijk zelfs voordeel op. Het is niet zo dat u met een aanhangerverzekering ook gelijk de auto verzekerd heeft. Net als autoverzekeringen zijn hier verschillende varianten in te vinden. Van een standaard WA-verzekering voor aanhangers tot extra aanvullende dekkingen voor pechhulp of vervangende vervoersmiddelen.

Naar het buitenland met een aanhangwagen

Gaat u naar het buitenland? Let dan goed op hoe de regelgeving met betrekking tot aanhangwagens in dat land gesteld is. In Duitsland moet u bijvoorbeeld in het bezit zijn van een eigen groene kaart voor de aanhangwagen wanneer u hiermee de weg op gaat. Deze groene kaart kunt u bij uw autoverzekeraar opvragen.

Lees meer over:

Welke verzekering moet ik nu kiezen?

Weet u niet zeker welke verzekering u nu nodig heeft en welke past bij uw wensen? Wilt u zeker weten dat de aanhangerverzekering die u afsluit geschikt is voor vakantie en niet alleen zakelijke risico’s dekt? Neem contact op met een adviseur van Frisia Verzekeringen in Den Haag en wij helpen u graag met advies.

Op vakantie met een aanhanger