Aanhangerverzekering

Aanhanger, aanhangwagen, oplegger, trailer. Er bestaan veel verschillende termen om een aanhangwagen te beschrijven. In principe gaat het om een hulpvoertuig om spullen en goederen te vervoeren van A naar B, toch? Precies. Maar de termen zorgen hier en daar nog wel voor wat verwarring. Zeker als het om het verzekeren gaat. Frisia Verzekeringen helpt u graag om duidelijkheid te vinden.

Niet verplicht, wel verstandig

Het verzekeren van een aanhangwagen is niet verplicht. Anders dan bij gemotoriseerde voertuigen geldt bij aanhangwagens geen verzekeringsplicht. Maar het is wel verstandig. In Nederland is de aansprakelijkheid van de aanhangwagen meeverzekerd op het trekkende voertuig. Zodra een aanhangwagen is aangekoppeld aan een auto valt schade veroorzaakt door een aanhangwagen onder de WA dekking van de autoverzekering. Deze dekking is van toepassing tot de aanhangwagen buiten het verkeer tot stilstand is gekomen. 

Waarom dan toch verzekeren?

Het verzekeren van de aanhangwagen is toch verstandig omdat onder de WA dekking van de autoverzekering alleen de schade veroorzaakt aan derden valt. De schade aan de aanhangwagen zelf wordt niet gedekt. U kunt voor dit cascorisico een aanhangwagenverzekering af sluiten. Als de dagwaarde van de aanhangwagen hoog is, dan is dit zeker de moeite waard.

Aanvullend verzekeren op een aanhangerverzekering

Naast de standaard verzekeringsvormen kunt u, als u dat wilt, ook nog kiezen voor aanvullende mogelijkheden. Denk hierbij aan een dekking voor beschadiging of aanrijding van buitenaf of diefstal en/of vermissing.

Meer weten over: Aanhangerverzekering?

Wanneer u een aanhangerverzekering afsluit, let dan goed op welke onderdelen vallen onder de standaard verzekering en welke u optioneel kunt meeverzekeren. 

Voor zakelijk of privégebruik

Gebruikt u de aanhanger zakelijk? Dan gebruikt u deze vaak veel intensiever dan als dit om privégebruik gaat. En is het risico voor u en uw onderneming groter als de aanhangwagen beschadigd raakt. Een adviseur van Frisia Verzekeringen brengt de bedrijfsrisico’s en de kosten graag voor u in kaart. Alles om ervoor te zorgen dat uw onderneming blijft draaien. Voor privégebruik is het van belang om welk soort aanhanger het gaat. Gebruikt u een vouwwagen of trailer? Mogelijk is voor u dan een caravanverzekering meer geschikt. Laat ons helpen de juiste verzekering voor u te vinden.

De voordelen van een aanhangerverzekering

Veelgestelde vragen Aanhangerverzekering

Moet ik mijn aanhanger verzekeren?

Nee, het verzekeren van een aanhangwagen is niet verplicht maar zoals altijd verstandig  om te doen. In Nederland is de aansprakelijkheid van de aanhangwagen meeverzekerd ...

Valt mijn aanhanger ook onder de caravanverzekering welke ik heb afgesloten?

Nee, een caravanverzekering is een compleet andere verzekering. Er zijn grote verschillen in dekking en wanneer u uw aanhanger onder een caravanverzekering probeert te laten ...

Waarom zou ik een aanhangerverzekering afsluiten?

Een aanhangwagen valt onder de WA-verzekering van uw auto. Echter is hierbij alleen de schade aan derde verzekerd. Dit betekent dat de schade aan de ...