Ik ben arbeidsongeschikt geraakt

Wanneer u arbeidsongeschikt raakt, komt u in een zeer ongewenste situatie terecht. U heeft dit alles niet gepland en wilt het liefste weer gewoon aan het werk. Maar uw arbeidsongeschiktheid maakt dit onmogelijk. Als u in dienst bent bij een bedrijf dan is uw baas wettelijk verplicht om voor u de relevante verzekeringspremies af te dragen. Ook moet hij bij ziekte uw salaris voor een vaste periode verzorgen. De relevante instanties als UWV helpen u hierbij en voorzien u van informatie.

Ik werk zelfstandig en ben arbeidsongeschikt geraakt

Iedere zelfstandige ondernemer in Nederland dient zich zelf te verzekeren voor het risico op arbeidsongeschiktheid. Toen u uw bedrijf startte bent u hier vast op gewezen en heeft u hopelijk een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Nu u hier gebruik van moet maken is het verstandig om gelijk uw verzekeringsadviseur in te schakelen. Zij maken contact met de verzekeraar en begeleiden u in het traject van arbeidsongeschiktheid. Hopelijk is uw situatie tijdelijk, maar ook in korte arbeidsongeschiktheidstrajecten is ondersteuning prettig.

Meld uw arbeidsongeschiktheid tijdig

Wanneer u een ongeluk krijgt of er gebeurt iets waardoor u fysiek uw beroep niet kunt uitoefenen is het zaak om gelijk uw adviseur in te schakelen. Op het moment van melden gaat namelijk uw mogelijke eigen risicoperiode op uw arbeidsongeschiktheidsverzekering lopen. Belangrijk om gelijk te melden dus. Afhankelijk van uw eigen risicoperiode en prognose voor herstel komt de verzekering met u in contact over de mogelijkheden. Een verzekeraar zal er alles aan doen om u te helpen in uw herstel. Sla deze hulp niet af, dit heeft mogelijk gevolgen voor de uitkering van uw verzekering als dit in de voorwaarden opgenomen is.

Wat moet ik doen als ik door een ongeval niet aan het werk kan?

Neem altijd contact op met uw verzekeringsadviseur. In het geval van AOV die u zelf afgesloten heeft omdat u zzp-er of eigen baas bent, kunnen zij u ondersteunen in het opstarten van het arbeidsongeschiktheidstraject. Bent u in dienst bij een bedrijf? Uw bedrijf heeft voor u de relevante premies betaald om u te ondersteunen. Dit neemt niet weg dat een adviseur van Frisia Verzekeringen u graag helpt de verdere mogelijkheden van uw verzekeringsportefeuille te bekijken en u te adviseren in deze vervelende situatie.

Ik ben arbeidsongeschikt geraakt